ans van veldhuizen

schilderen met acryl

Als kind tekende en schilderde ik al graag, liefst fantasietekeningen, waar ik dan mijn eigen verhaal bij maakte. Na de middelbare school heb ik een lerarenopleiding gevolgd, waarmee je les in handenarbeid, tekenen en communicatie kunt geven.
Tijdens de opleiding was, naast het aanleren van verschillende technieken, het vormgeven van gedachten en gevoelens en een eigen beeld scheppen van de beleving van de wereld om je heen, erg belangrijk. In het schilderen op muziek of in het schilderen naar aanleiding van gedichten kon ik ruimschoots mijn fantasie kwijt. Ook kon ik , door het tot uitdrukking brengen van verschillende thema’s in allerlei materialen, naar hartenlust experimenteren.

In mijn werkzame leven ben ik, na eerst in de zorg te hebben gewerkt, meer dan 25 jaar werkzaam geweest als docent communicatieve vaardigheden,  tekenen, handvaardigheid en
textiele werkvormen binnen diverse MBO opleidingen.
Ik ontdekte al snel het schilderen met acrylverf en ik was meteen verkocht. Acrylverf droogt snel en laag op laag geeft verrassende levendige effecten en dieptelagen. Ik gebruik daarbij een veelvoud van kleuren. Ik noem mijn stijl surrealistisch figuratief. Ik schilder geabstraheerde vormen, mensen, stillevens, gebouwen en de natuur op doeken
van verschillende grootte. Momenteel geef ik aan meerdere groepen schilderwork-shops. Mijn doel is om de kwaliteiten en authenticiteit van mijn cursisten te ontdekken en helpen
ontwikkelen door middel van het aanbieden van verschillende technieken.

Ans van Veldhuizen
De Grutto 8
7614 LE Mariaparochie

Voor meer informatie kun je bellen naar 0643942198
Of mailen naar [email protected]