alex kuik

olieverf schilderijen

Mijn naam is Alex Kuik.  Ik ben geboren in Drente in 1943 en woon sinds 1970 in Twente, nu meer dan twintig jaar in het dorp Vasse.

Ik ben na de studie sociale wetenschappen  aan de universiteit van Groningen tot aan mijn pensioen als docent verbonden geweest aan de Hogeschool Saxion.

Als hobby ben ik me bezig gaan houden met fotografie, vooral landschappen. De foto’s werden door mij zelf ontwikkeld en afgedrukt. Veel later ben ik met digitale fotografie begonnen. Ook heb ik altijd veel interesse gehad in kunst en kunstgeschiedenis. Ik heb vele musea in binnen- en buitenland bezocht en gaandeweg kreeg ik de behoefte om zelf te gaan schilderen. 

Ik heb lessen gevolgd om technische vaardigheden te leren bij de schilderschool Le Pinceau in Ootmarsum, ben lid geweest van diverse schilderclubs en heb vele keren deelgenomen aan  kunstmanifestaties en kunstmarkten.

Het liefst schilder ik met olieverf, dat geeft de mooiste resultaten. Mijn thema’s zijn vooral landschappen en stillevens, en daar gebruik ik mijn foto’s voor als inspiratie. Ik schilder een beetje in de stijl van de Haagse school, maar ik houd ook wel van experimenteren, zodat er iets heel anders ontstaat.

 
Voor meer informatie kun je bellen naar 0541-680876
Of mailen naar [email protected]

Kijkers zijn op afspraak altijd welkom.