Nieuws Kunst Kijken inTubbergen

 

KUNST KIJKEN IN ALMELO IN TMZ HET MEULENBELT.

                     Van 16 oktober tot 15 december 2019

8 kunstenaars van ons collectief exposeren deze periode in het Meulenbelt aan de Vriezenveenseweg 176 in Almelo. Ook ditmaal is er weer een grote variatie aan kunst te zien.

De volgende kunstenaars nemen deel aan deze veelzijdige expositie :

Marie-Anne Nijkamp met schilderijen in acryl,

Anneke Oude Lansink met schilderijen in acryl, 

Truus Oude Hengel met schilderijen in olieverf,

Yvette Mertens met schilderijen in olieverf

Sylvia Bruggenwirth met glaswerk en schilderijen,

Alex Kuik met schilderijen in olieverf,

Ine Heerink met schilderijen in acrylverf,

Sinie Brakhuis met schilderijen in acrylverf.

U kunt deze expositie iedere dag tijdens de expositieperiode bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur.

In het Meulenbelt ligt een informatie boekje met een overzicht van alle kunstenaars en een korte beschrijving van hun werk.

 Foto's Atelier route 2019 staan op de site.


Op 20 en 21 oktober en 27 en 28 oktober 2018 hebben we een gezamenlijke expositie gehouden in de expositieruimte van het openluchtmuseum Heimathof in Itterbeck. Een prachtige tentoonstelling met een variatie aan mooie kunst. Van onze vele bezoekers kregen we ook hele positieve reacties! Kortom, voor herhaling vatbaar!!! 


Kunst Kijken over de grens in Itterbeck.

Op een bijzonder mooie locatie vlak over de grens bij Mander Tubbergen organiseert het kunstcollectief Kunst Kijken een overzichtstentoonstelling in de expositieruimte van het openluchtmuseum Heimathof in Itterbeck. Maar liefst tien kunstenaars laten u hun mooiste werken zien.

De tentoonstelling is geopend op 20 en 21 oktober en 27 en 28 oktober telkens van 14.00 tot 18.00 uur. De toegang is vrij.

U vindt het Heimathof aan de Schoolstege 5 in Itterbeck.

Voor of na uw bezoek aan de expositie kunt u genieten van `Kaffee und Kuchen`in het cafe van het openluchtmuseum ( alleen op zondagmiddagen) en de mooie oude gebouwen en antieke werktuigen bekijken. In het gebouw van de expositieruimte is een klaslokaal uit 1920 te bezoeken. Ook kunt u voor wat lekkers uit grootmoeders tijd terecht in `Laden Booiman`( alleen op zondagmiddagen )

Klik op onderstaande link voor sfeerfoto´s van het openluchtmuseum op de site van het Heimathof .

www.heimathofitterbeck.de   


deelnemers overzichtstentoonstelling


Sinie Brakhuis

Marie-Anne Nijkamp

Ine Heerink

Anneke Oude Lansink

Atelier Zoccolo

Atelier Zoccolo

Alex Kuik

Truus Oude Hengel

Yvette Mertens

Jenita Hulst

glaskunst

schilderijen

schilderijen

schilderijen

schilderijen 

kunstobjecten

schilderijen

schilderijen

schilderijen

keramiek

 

olieverf acrylverf

acrylverf

acrylverf

olieverf

 

olieverf

olieverf

olieverf

 
routebeschrijving heimathof itterbeck


VANUIT TUBBERGEN:

vanaf Tubbergen richting Mander. In Mander de grens oversteken naar Getelo. Bij de stoplichten in Getelo linksaf richting Itterbeck. Na ongeveer 800 meter bij bord ``Itterbeck Nebenstrecke`` rechtsaf slaan. Deze weg vervolgen tot u bij de kruising komt waar links het bord                           ``Hof für Heimatpflege``staat. Hier linksaf slaan,daarna rechtsafbuigen.

U bent nu bij het Heimathof. De expositie wordt gehouden in het gebouw met de klokkentoren.

 

VANUIT VASSE:

vanaf de Denekamperweg  in Vasse tegenover de Plus supermarkt de Manderseweg inrijden. Deze weg vervolgen ( aan eind bebouwing rechts aanhouden ) tot aan de Uelserweg in Mander. Daarna route volgen zoals vanuit Tubbergen.EXPOSITIERUIMTE VAN HET HEIMATHOF ITTERBECKATELIERROUTE 2018


We kijken terug op een zeer geslaagde open atelierroute, niet alleen hebben we de gasten uit Twente bereikt maar ook de vele toeristen die in en om Tubbergen vakantie vierden. Er kwamen mensen uit diverse delen van Nederland dankzij de goede promotie op billboards, in de diverse kranten en op verschillende websites.

Dat was zeker te merken aan het hoge bezoekers aantal.

Er was voldoende gelegenheid voor een gezellig praatje, een kopje koffie of thee en wat lekkers , maar ook voor uitleg van technieken en materialen.

 

Bij deze willen we ook onze sponsoren hartelijk danken voor hun gulle bijdrage; hierdoor waren we in staat om goed en professioneel de atelierroute te promoten.