Deze maand in de kijker:


Ine Heerink

Wie is kunstenares Ine Heerink?

 

“Natura artis magistra”

(vertaald: ”De natuur is de leermeesteres van de kunst”)

Opgegroeid aan de rand van een klein Twents dorp, ontdekte ik al vroeg hoe ik kon genieten van de natuur. De herfstkleuren van de grote eiken langs het kanaal Almelo – Nordhorn, de ondergaande zon na een mooie zomerdag. De natuur is de inspiratiebron van mijn schilderijen.

 

“Logica brengt ons van A naar B, maar verbeelding brengt ons overal” ( A. Einstein)

Als kinderen de ruimte krijgen om te experimenteren en te ontdekken ontstaat creativiteit. Ook creativiteit in denken. Creativiteit schept een nieuwe werkelijkheid, waarin veel mogelijk is. Voor mij is het een cadeaujte om zowel kinderen als volwassenen te begeleiden in dit proces naar een eigen product waar men trots op is.

In de teken- en schilderlessen aan volwassenen en kinderen, zowel  individueel als in groepsverband, begeleid ik mensen om een eigen beeldende stijl te ontwikkelen. Ik ben de docent en breng mijn kennis en vaardigheden over, maar tegelijkertijd de coach.

Ook werk ik in opdracht. Samen met de opdrachtgever worden het ontwerp, de techniek, het materiaal en de kleuren bepaald passend bij het interieur. Het resultaat kent altijd de typisch 'ine stijl’.

 

In de zeven jaar dat mijn atelier KUNSTSCHOOL ALDING bestaat is het aanbod sterk uitgebreid. Naast de teken- en schilderlessen worden ook workshops, arrangementen en weekends verzorgd voor volwassenen. Vanuit het atelier werk ik ook aan basisschoolprojecten (Kabouterpad voor groep 1/2, de kunstige Kroezeboom voor groep 3/4/5/6, Jonge Leu op oale Grond voor groep 6/7/8, project schilder Jongkind voor alle groepen op basisschool ’t Kampke in Lattrop). Op www.kunstschoolalding.nl is meer informatie beschikbaar.

 

Hoe werk ik?

Elk jaar kies ik een ander thema als inspiratiebron. Na het jaarthema “Planeet Aarde” van 2017/2018 ben ik in 2019 bezig met het thema “Kroezeboom”. Zo dicht bij mijn woonomgeving. Zo bijzonder voor heel veel mensen rondom Tubbergen en Fleringen. Mijn uitdaging was om niet de geëigende afbeelding van de boom met kapel te gebruiken, maar juist het spirituele aspect vorm te geven met verschillende technieken en materialen.

Zo zijn een aantal schilderijen, pastels, brei- en borduurwerk, pentekeningen, foto’s afgebeeld op plexiglas en hout ontstaan voor een expositie in atelier ‘t ALDING.

 

Bent u geïnteresseerd in mijn werk of wilt u schilder/tekenlessen of een schoolproject, u bent van harte welkom in het atelier aan de Oldenzaalseweg 74 te Tubbergen. Onder het genot van een kopje

koffie of thee praten we verder.

 

Exposities

 

Atelierroute Kunstkijken Tubbergen 2011 tot nu

Tandarts Rendering te Tubbergen voorjaar 2012

Yoga Marie Louise Kroese te Albergen 2015 tot nu

Heimathof Itterbeck april 2017

Galerie Oostwal 2 Ootmarsum 2017- 2018

Dimense Westerdok Almelo van 2018

Theaterhotel Almelo 20 maart 2018

Hofkerk te Oldenzaal 2017- 2018 – 2019

Vosseveen te Albergen 2018

Erve Fakkert te Rossum 2019

Atelier ’t Alding te Tubbergen 2019