Ingrid Los-ZentveldIngrid Los-Zentveld,

 

geboren in 1953 te Amsterdam. 

Wat begonnen is als hobby, is uitgegroeid tot een PASSIE.

 

Sinds mijn jeugd hebben tekenen, andere creatieve hobby’s en later beeldende  kunst in het algemeen mijn belangstelling gehad.

Na eerdere cursussen “Schilderen op zijde” en “Fresco-schilderen met behulp van ei-temperatechniek,” heb ik meerdere jaren lessen “Schilderen met Olieverf” gevolgd.

Na het bezoeken van een expositie over Collages werd ook hiervoor mijn interesse gewekt. Ik ben mij in deze techniek gaan verdiepen, daarin heb ik eveneens een opleiding gevolgd en heb inmiddels een aparte techniek en geheel eigen stijl ontwikkeld.                       

Mijn collages worden samengesteld uit kleine, uitgeknipte fragmenten papier waarmee ik een nieuwe, vaak magisch-surrealistische wereld creëer.

Ik werk vanuit mijn gevoel en intuïtie. Dit is de reden van de grote diversiteit van mijn werk. Daarbij laat ik mij inspireren door mijn grote belangstelling voor oude culturen, met name oud-Egyptische kunst. Maar alles om mij heen, de natuur, een kleur, muziek of zelfs een tekst kan al een inspiratiebron voor mij zijn. Ook Amsterdam, waar ik geboren en getogen ben, is in al zijn facetten vaak het onderwerp van mijn collages. Daarnaast boden mijn werkzaamheden, op de afdeling Pathologie van een ziekenhuis in Amsterdam, mij zowel de inspiratie als de mogelijkheid om de microscopische wereld van cellen weer te geven. Afbeeldingen hiervan zijn deels ook verwerkt in enkele collages en schilderijen.

Schilderen met olieverf (mijn favoriete medium), acryl en het maken van collages is intussen mijn grootste passie geworden.

 

In februari 2020 ben ik met mijn man Peter vanuit Almere Buiten naar het prachtige Tubbergen verhuisd. Peter  en ik waren al jaren van plan om na ons pensioen naar het Oosten van het land te gaan omdat we het hier prachtig vinden, de mensen zo aardig en wij de sfeer heel prettig vinden, dus vandaar als echte “westerlingen” uiteindelijk in Tubbergen beland.  

 

 Klik op onderstaande knop om rechtstreeks naar de website te gaan